Det våras för Volvo Torslanda

I senaste numret av Fördelaren berättar vi varför det är viktigt att rösta I EU valet nu I maj. Om inversteringsbeslutet av ett nytt måleri.
Vi belyser även vårt tjejprojekt som ska ge våra kvinnliga industriarbetare ett större utrymme för att skapa en bättre och mer jämställd arbetsplats. Då krävs det både drivande tjejer och killar I framtiden.
Möt Monika som arbetar i måleriet och som har skrivit en bok om sin familj som lämnat Makedonien på 50 talet.
Missa inte våra fina familjeerbjudande till Skara och Nordens Ark.

Vänsterspalten #3

 Ladda hem och läs senaste numret här

Det våras för Volvo Torslanda.
I fler än en mening. Inte bara för att vi går mot en ljusare tid.
Men även då det har varit många turer fram och tillbaks om Torslandafabrikens duglighet och oro för den globala utvecklingen inom Volvo Cars.
Men äntligen har vi fått ett investeringsbeslut om en ny målerifabrik på plats, vilket du kan läsa mer om i Fördelaren. Det kan få många av oss att dra en suck av lättnad, för beslutet är ett bevis på ett långsiktighetstänk för vår produktionsanläggning samt en tryggad sysselsättning i många år framöver.


Det skapar hopp för framtiden till våra unga tjejer och killar som ska jobba många år till. Industrin kan vara en tuff miljö att vistas i, men det finns även mycket potential. I synnerhet för tjejerna som är beredda att ta för sig allt mer. Vi uppmuntrar det lite extra inom IF Metall, inte bara för att det är politiskt korrekt och för att vi har en kvinnlig ordförande, utan för att det finns så många fördelar med en jämställd arbetsplats. Därför har vi bland annat startat ett nytt så kallat tjejprojekt som ska uppmuntra och stärka våra tjejer inom Volvobolagen
att växa i sina roller och sin självkänsla. Det här är andra gången och troligtvis inte den sista vi gör en sådan insats, då vi redan sett en positiv resa hos förra tjejgänget.

En annan resa som är väl värd att uppmärksamma är den som Monika Weber berättar om i sin bokdebut som handlar om flykten från fattigdom och men inte minst om de värderingar som legat till grund för både hennes släkt och hennes egna engagemang. Det var trots allt den cyniska debatten efter flyktingvågen som fick henne att fatta pennan och beskriva en
annan bild än den som utmålas i sociala medier. Jakten på lycka och frihet förde familjen till Sverige, och jag anar att det inte är det sista vi hör från Monika som har mycket kvar att berätta.

Sist men inte minst. LO förbunden har en gemensam kandidat som kan axla ansvaret och ta plats efter Olle Ludvigsson som lämnar efter tio år. Det finns så mycket för oss att vinna, med en politik som främjar rättvisa och mänskliga rättigheter. Som om det inte räckte med borgerligt styre, så kan vi inte stillasittande se på medan fascister och nationalistpartier får ökat inflytande i Europa. Gör din plikt. Gå och rösta i årets viktiga EU val!

 Uppdaterad 2019-04-24 Skribent: Michael Blohm